Nedan visas inlägget du valde. Kopiera URL-adressen om du vill dela just detta inlägg med en person eller på sociala medier. Gå tillbaka

 • Chicago, våren 2014

  Uppdaterat den 1 februari 2016 | resor | 15 bilder

  Foto: Desirée Tibell

  Nu är det dags igen! Musiklinjen beger sig iväg för ett nytt äventyr i Nordamerikas Förenta Stater. Resan inleds med en lång transport i form av buss och flyg. Men alla är glada. Redan på flygplatsen i Chicago är det dags för den första amerikanska hamburgaren.
  På Chicagos gator fick vi skåda höga skyskrapor, den vackra bönan, de gula skolbussarna och väldigt mycket annan trafik. Bussökning var en av de mer timmångtaliga aktiviteterna. Där fanns det tid för att komma närmre varandra, skratta eller bara koppla av. Något som gjorde starkt intryck var "The Mooseum" - komuseet där vi fick se 15000 kor i form av allt man kan tänka sig förutom levande kor. Detta är inte bara ett museum, utan också ett hem för en kvinna och en hund som bor där.
  Vi blev varmt välkomnade av de olika kyrkorna vi besökte. Mycket mat och framför allt sötsaker. Under fem nätter bodde vi utspridda hos familjer som ofta ansträngde sig för att vi skulle trivas lite extra. Frukosten bestod ofta av frukt och kakor men några blev till och med bjudna på svensk frukost. Många var nämligen svenskättlingar och hade intresset för Sverige. Bilden högst upp till höger visar Johans reaktion när han fick reda på att några hade besökt artisten Princes studio på en fest under deras vistelse hos en värdfamilj.
  Här ser ni några av de kyrkorna vi besökte och sjöng i. Det var en katolsk kyrka, flera lutheranska kyrkor och några kapell tillhörande olika universitet. De sistnämnda var större än många svenska kyrkor. Vår repertoar innehöll mycket som hade med den svenska folkmusiken att göra. Sista delen av konserterna hade teatraliska inslag med temat Kristina från Duvemåla. Snabba klädombyten, av med kavajen och på med kolmilahatten eller hucklet. Under vår lediga tid besökte vi bland annat St: Paul's cathedral. Där inne testade vi akustiken som sannerligen var av särskild karaktär. Våra stämmor badade i efterklangen under flera sekunder av ren njutning. Efter en konsert samlades alla värdfamiljer och vi blev bjudna på god mat och härlig musik.
  Efter en fullspäckad turné i delstaten Minnesota återvände vi till Chicago, där vi bland annat besökte Hancock building. Från 90:e våningen skådade vi den fantastiska vyn av skyskrapor och horisonttangerande vatten med förbryllning i våra sinnen. För en dollar var fick vi en bild med påklistrad bakgrund.
  Trötta, glada och fulla av intryck var det dags att bege sig tillbaka till verkligheten. Tack och hej!

  text: Hila Svennberg & Desirée Tibell